Virtuele maagband

Het traject voor de virtuele maagband is een op opzichzelfstaand traject.

Tijdens dit traject maken we namelijk gebruik van het, reeds bewezen, placebo effect. 

Het is dan ook van belang dat de cliënt met volle overgave en overtuiging de sessies in gaat. 

Daarom zijn er enkele voorwaarden gesteld om te mogen deelnemen. (Zie hieronder)

Mocht u twijfelen, boek dan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

 


Voorwaarden voor deelname:
 BMI hoger dan 35
BMI berekenen: https://www.voedingscentrum.nl/nl/afvallen/bmi-meter.aspx
 Al meer dan 4 jaar overgewicht
 100% toewijding en motivatie!
 Leeftijd tussen 18 en 65 jaar

 

Enkele voordelen virtuele maagband:
 100% veilig
 Landelijk slagingspercentage 80%
 Geen littekens
 Geen lang traject
 Persoonlijke begeleiding/coaching

Algemene informatie


Een virtuele maagband, wat is dat?

Op bewustzijnsniveau kennen we het verschil tussen werkelijkheid en fictie. Voor het onderbewustzijn maakt dit geen verschil. Eenmaal een maagband geplaatst in hypnose zal het onderbewustzijn zich gedragen alsof er daadwerkelijk een operatie heeft plaatsgevonden. Dit resulteert in een vol gevoel nadat je wat gegeten hebt. Dit volle gevoel zorgt er weer voor dat je geen zin meer hebt om iets te eten waardoor je dus eigenlijk minder eet. Dit heeft tot gevolg dat je minder calorieën binnenkrijgt waardoor vetreserves aangesproken worden en je dus zult gaan afvallen.

Bij het plaatsen van een maagband of maagring wordt de maag, en daarmee de maaginhoud, geringer. Je kunt dus niet meer die hoeveelheden eten die je gewend was. Het is dan ook in het algemeen een prima methode voor mensen die te veel eten. Het voorkomt echter niet dat je vaker gaat eten en zo toch teveel calorieën binnenkrijgt. Mensen die gedurende de dag vaak snoepen of tussendoortjes eten of mensen die veel suikerhoudende frisdrank tot zich nemen, doen er goed aan om na te gaan of een virtuele maagband wel een oplossing kan bieden. Voor zogenaamde emotie-eters zijn er betere, alternatieve methoden die toegepast kunnen worden om persoonlijke doelstellingen te halen.

De virtuele maagband, de afweging in jouw persoonlijke situatie

Je komt in aanmerking voor het plaatsen van een virtuele maagband indien jouw Body Mass Index (BMI) 30 of hoger is. Aan de virtuele maagband zijn geen risico´s verbonden zoals dit mogelijk bij een operatie wel het geval is. Het is een veilige methode die echter alleen werkt indien je voldoende gemotiveerd bent. Indien je er samen met de therapeut uit bent om de virtuele maagband te laten plaatsen, ben je klaar voor een definitieve omslag in je leven. Een verandering die erop gericht is om je oude eetpatroon te doorbreken en een nieuw en gezond eetpatroon aan te leren zonder dat je er bewust al te veel moeite voor hoeft te doen. Dus niet bezig zijn met eten maar op een natuurlijke en gezonde manier jouw ideale gewicht bereiken.