Binnen 1 tot 2 sessies van je angst of fobie af!

Hoe is het mogelijk dat mensen angstig worden voor iets wat in principe ongevaarlijk is? Hoe is het mogelijk dat iemand in een ongevaarlijke situatie, bijvoorbeeld in een lift, begint te trillen, te zweten en zelfs hartkloppingen krijgt?

Het lichaam reageert alsof iemand echt in gevaar is! En het lichaam, of eigenlijk het brein, denkt ook echt dat het in gevaar is. Zelfs als mensen weten dat hun angst overdreven en irrationeel is, raken ze toch in paniek als ze geconfronteerd worden met hetgeen waarvoor ze bang zijn.


ERVARING CLIËNT: Ik had last van spanningsklachten als ik door had dat mensen naar me keken. Ik kreeg dan paniek en mijn lichaam begon heel erg te transpireren. Doordat dit gebeurde werd het alleen maar erger. Ik wist niet zo goed waar het aan lag maar doordat Jeroen in het gesprek bleef doorgraven bleek de onzekerheid een tijd terug te zijn ontstaan, en telkens als ik in diezelfde situatie terecht kwam reageerde mijn onderbewustzijn daarop. Dankzij de hypnose sessie zijn de klachten drastisch verminderd, en ben ik een stuk rustiger als mensen naar mij kijken. Ook het overmatig transpireren is daardoor verdwenen (zelfs met warm weer).Het is geen tovenarij, maar je onderbewuste beslist veel en veel meer dan je zou denken. De kracht van hypnotherapie is je onderbewuste iets anders te 'vertellen' waardoor het daar naar gaat handelen.


Het ontstaan van een fobie of angst.

Angst is op zich een goede emotie. Het is een beschermings-mechanisme  dat ervoor zorgt dat we wegblijven van gevaarlijke dingen of situaties. Maar als je bang bent voor dingen of situaties die volstrekt ongevaarlijk zijn dan spreek je van een stoornis.

Daarbij gaat het dus niet over de hoeveelheid angst, maar omdat er angst optreedt als er geen echt gevaar is.

Stap 1 ( intakegesprek )

Tijdens onze eerste afspraak gaan we in gesprek over je angst. Waar komt je angst vandaan? Komt je angst door iets wat je hebt meegemaakt, misschien had je vader of moeder dezelfde angst(en), of is het alleen een gevoel? Vanuit dit gesprek maken we samen een plan van aanpak.

Stap 2

De tweede afspraak gaan we starten met de behandeling. De behandeling zal per persoon verschillen. Het doel is om je z.s.m. te helpen met hetgeen je rondloopt. Ik maak gebruik van hypnose, Nlp en coaching technieken technieken. ERVARING CLIËNT CHRONISCHE HYPERVENTILATIE/PANIEKAANVALLEN: Ik heb de therapie als erg goed ervaren, Jeroen is een nuchtere gast en laagdrempelig, geen abracadabra of rare fratsen. Gewoon to the point Komen. Ik kwam bij Jeroen voor de onrust in mijn lichaam weg te halen, en dit is na twee sessies gelukt. Wat een rust kan je dan ineens ervaren.. Heerlijk! Bedankt en zeker een aanrader"


Waarom hypnotherapie?

In tegenstelling tot andere therapieën, gaan wij de cliënt niet confronteren met het probleem waar de angst vandaan komt. Veel mensen met een angst of fobie willen er wel vanaf, maar hebben meestal geen zin in lange trajecten en therapieën waarbij ze constant geconfronteerd worden met hetgeen waar ze juist bang voor zijn. Gedurende een hypnose sessie maken we gebruik van verschillende methoden, maar de belangrijkste onderdelen tijdens zo'n sessie zijn de negatieve emoties, die gekoppeld zijn aan het object of situatie. Door positieve suggesties te geven aan het onderbewustzijn zorgen we ervoor dat brein anders gaat reageren op de situaties waar de cliënt eerst angst voor had.