Relatie therapie

Als een relatie niet meer werkt, kan dat verschillende oorzaken hebben.

Het kan zijn dat het gewoon niet meer werkt doordat je uit elkaar gegroeid bent. 

Het is ook mogelijk dat jij of je partner iets vervelends heeft meegemaakt dat hem of haar gedrag heeft doen veranderen. Bijvoorbeeld een traumatische jeugd, een nare bevalling of zorgen om je kind, ouders of misschien een overlijden van een dierbare. Het kan ook zijn dat jullie beide rondlopen met emotionele bagage. 

Misschien is er sprake van vreemdgaan of zijn er financiële problemen (recent of uit het verleden)

 

Vaak weten jullie van elkaar wel waar de pijnpunten zitten. Maar toch komen jullie er niet uit. 

Met alle gevolgen van dien. Het gezin valt uit elkaar, teleurstelling, andere woning zoeken, stress en onzekerheid etc.

Er zijn simpelweg vaak alleen maar verliezers.

Waarom hypnotherapie?

Het mooie van hypnotherapie is dat we individueel werken. Eigenlijk is het heel eenvoudig. Ooit zijn jullie een relatie gestart. En dat was een fantastisch gevoel, je was verliefd en zonder zorgen. Echter door hetgeen wat jullie/jij hebt meegemaakt, in het verleden of recent, zijn die fijne gevoelens naar de achtergrond verdwenen. 

Door herinneringen of dingen die je meemaakt en de mogelijke zorgen die je hebt, veranderd je gevoel. En dat gevoel zorgt nu juist voor een bepaald gedrag. En vaak is dat veranderde gedrag hetgeen wat partners uit elkaar drijft. 

Hoe mooi zou het zijn als jullie beide weer dat oude gevoel hebben? Hoe fijn zou dan de relatie zijn? Net als vroeger?

Grote kans. Met een goed gevoel kunnen jullie samen de wereld weer aan!

Maar hoe werkt het?

Vooraf plannen we een intakegesprek Relatie Therapie. Tijdens dit gesprek leggen we uit hoe het werkt en wat hypnotherapie voor jullie kan betekenen. We leren elkaar kennen, en bespreken kort waar jullie tegen aanlopen binnen de relatie. Vanuit daar, bij goedvinden, plannen we 2 individuele sessies in. Meestal zijn er maximaal 3 sessies nodig om ,hetgeen waar jullie mee rondlopen, op te lossen.

 

Het uiteindelijke doel is om gedachten, gevoelens of het gedrag, die jullie relatie in de weg zit, aan te pakken en op te lossen. M.a.w. jullie weer terug te brengen naar dat goede gevoel wat jullie vroeger ook hadden. 

Verschil met reguliere relatietherapie

Het grootste verschil met de reguliere behandelmethoden m.b.t. relatietherapie is dat wij niet gaan zeggen wat jullie moeten doen om de relatie weer goed te laten zijn. Geen opdrachten, geen huiswerk en geen oordelen. 

Wij zijn van mening dat de cliënt altijd de baas is over zijn/haar gevoel. We gaan uit van jullie kracht! We werken voornamelijk individueel om er een harmonieus geheel van te maken. Dus geen gedoe, maar je gewoon goed voelen. En als dat lukt bij beide, gebeuren de gekste dingen ;)

En als het niet lukt?

Dat is een mooie. Maar als de relatie toch niet meer goed komt? Dan gaan jullie uiteindelijk met een goed gevoel uit elkaar! Klinkt gek, maar toch is het zo. Jullie komen er altijd beter uit. Sterker, met meer zelfvertrouwen en verlost van oude nare gevoelens of gedachten. Soms lopen dingen zoals ze lopen, maar maak belangrijke keuzes nooit met een slecht gevoel.