Binnen 1 tot 2 sessies van je angst of fobie af!

Hoe is het mogelijk dat mensen angstig worden voor iets wat in principe ongevaarlijk is? Hoe is het mogelijk dat iemand in een ongevaarlijke situatie, bijvoorbeeld in een lift, begint te trillen, te zweten en zelfs hartkloppingen krijgt?

Het lichaam reageert alsof iemand echt in gevaar is! En het lichaam, of eigenlijk het brein, denkt ook echt dat het in gevaar is. Zelfs als mensen weten dat hun angst overdreven en irrationeel is, raken ze toch in paniek als ze geconfronteerd worden met hetgeen waarvoor ze bang zijn.

Het ontstaan van een fobie of angst.

Angst is op zich een goede emotie. Het is een beschermings-mechanisme  dat ervoor zorgt dat we wegblijven van gevaarlijke dingen of situaties. Maar als je bang bent voor dingen of situaties die volstrekt ongevaarlijk zijn dan spreek je van een stoornis.

Daarbij gaat het dus niet over de hoeveelheid angst, maar omdat er angst optreedt als er geen echt gevaar is.

Sessie 1 ( inclusief intakegesprek )

Tijdens de eerste sessie gaan we in gesprek over je negatieve gevoelens omtrent je angst of fobie. Deze negatieve gevoelens gaan we aanpakken gedurende de eerste hypnose sessie. Vaak is er na 1 sessie al een behoorlijk resultaat. Echter om ervoor te zorgen dat er geen terugval komt, is een tweede sessie vaak  noodzakelijk. 

Sessie 2 ( binnen 2 weken )

De tweede sessie staat in het teken van verdiepen. Je bent al bekend met de kracht van hypnose, dus dat stukje kunnen we nu overslaan. We gaan eerst in gesprek over de weken na de eerste sessie, om vervolgens nuances aan te brengen in de tweede sessie. 

Na deze sessie bent u verlost van uw angst of fobie. Ervaring cliënt / Chronische hyperventilatie/paniekaanvallen:

" Ik heb de therapie als erg goed ervaren, jeroen is een nuchtere gast en laagdrempelig, geen abracadabra of rare fratsen. Gewoon to the point Komen. Ik kwam bij Jeroen voor de onrust in mijn lichaam weg te halen, en dit is na twee sessies gelukt. Wat een rust kan je dan ineens ervaren.. Heerlijk! Bedankt en zeker een aanrader"


Waarom hypnotherapie?

In tegenstelling tot andere therapieën, gaan wij de cliënt niet confronteren met het probleem waar de angst vandaan komt. Veel mensen met een angst of fobie willen er wel vanaf, maar hebben meestal geen zin in lange trajecten en therapieën waarbij ze constant geconfronteerd worden met hetgeen waar ze juist bang voor zijn. Gedurende een hypnose sessie maken we gebruik van verschillende methoden, maar de belangrijkste onderdelen tijdens zo'n sessie zijn de negatieve emoties, die gekoppeld zijn aan het object of situatie. Door positieve suggesties te geven aan het onderbewustzijn zorgen we ervoor dat brein anders gaat reageren op de situaties waar de cliënt eerst angst voor had.