Hypnotherapie voor kinderen

Hypnose en kinderen

Kinderen reageren erg goed op hypnose, en gemiddeld zelfs vaak nog beter dan volwassenen.

Dat komt omdat kinderen een levendige fantasie en creatieve verbeelding hebben en omdat het kritisch denken bij kinderen nog minder ontwikkeld is. Ze zijn daarmee gevoeliger voor de suggesties die de hypnotherapeut ze geeft. Van nature zijn kinderen gewend om heen en weer te schakelen tussen realiteit en verbeelding.

"(TIC, kind 8 jaar) Mijn zoon had last van een vervelend kuchje. Na 1 behandeling was hij er vanaf! Geweldig! Ik kan dit iedereen aanraden!"

 

Hypnose is dus erg geschikt voor kinderen. 

Door eenvoudige technieken van de hypnotherapeut , en dat gecombineerd met het inlevingsvermogen van het kind, zijn wij in staat om in 1 sessie een probleem op te lossen.  Kinderen vinden het meestal super leuk. 

 

Het mooie van hypnose is , is dat het voor heel veel problemen kan worden ingezet.

 

 

Kinderen tussen 6 en 14 jaar behoren tot de meest hypnotiseerbare leeftijdsgroep. Behandelingen kunnen daardoor veelal korter duren dan bij volwassenen. Kinderen vinden hypnose fijn en de reactie op de behandeling is meestal snel. Naast verbetering van fysieke klachten, worden het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid er vaak door vergroot. Er is een lange lijst van aandoeningen en klachten waarbij hypnose bij kinderen gebruikt kant worden.

 

"Ben op advies van mijn tante bij Jeroen terecht gekomen. Ik had last gehad van paniekaanvallen als ik bijvoorbeeld iets moest vertellen in een groep of bij mijn klas. Nu heb ik er geen last meer van, eb vind het zelfs leuk om iets te vertellen. Zelfs voor onbekenden mensen. Ben er 2 keer geweest en ik vond het super fijn. Groetjes Mathieu."


Hieronder ziet u enkele voorbeelden:

 • Slaapproblemen
 • ADD/ADHD
 • Examen stress
 • Angsten,
 • Angst voor injecties
 • Angst voor ziekenhuis
 • Angst voor tandarts
 • Bang in het donker
 • Concentratieproblemen
 • Diploma zwemmen
 • Zelfvertrouwen
 • Faalangst
 • Bedplassen
 • Stotteren
 • Overgewicht
 • Hooggevoeligheid (HSP)
 • Chronische pijnen
 • Stress
 • Nagelbijten
 • Omgaan met pesten
 • Stotteren
 • Duimzuigen
 • En nog veel meer.....

Hieronder een mooi voorbeeld over de kracht en de werking van hypnose bij kinderen. 

Kijktip

Recent is er een fantastische documentaire uitgezonden over hypnotherapie bij kinderen.

Echt een aanrader als u een betere indruk wilt krijgen over hypnose bij kinderen."Het enthousiasme waarmee Jeroen met je hulpvraag aan de gang gaat is zo bijzonder. Ons zoontje, die voor angsten en nachtmerries kwam, sliep na de eerste behandeling alweer de hele nacht door!!! Een verademing voor het hele gezin. Jeroen super bedankt, wat zijn wij blij jouw praktijk gevonden te hebben!!!"


Verschil hypnose met kinderen t.o.v.volwassenen

Het is fantastisch werken met kinderen. Dit heeft te maken met het feit dat een kind nog geen last heeft van de kritische factor. Zoals in dit filmpje hierboven, zie je dat het kind ontzettend mooi meegaat met de fantasie van de magische handschoen. Door eenvoudige technieken is het dus mogelijk om het kind van een bepaalde angst, fobie etc af te helpen. En het mooie is, dat het kind het helemaal zelf doet. Het kind is de baas, en voelt zich na  zijn/haar overwinning nog sterker, trotser dan ooit. 

Geen lang traject

Er zijn normaliter niet veel sessies nodig om een gewenst resultaat te bereiken. Vaak is er na 1 sessie al veel progressie geboekt. 


"Ik had er heel veel last van en het zorgde ervoor dat ik bijna niet over zou gaan naar leerjaar 4. Ik heb nu 1 kennismakingsgesprek gehad en 2 sessies. Ik heb ongeveer 4 weken geleden de laatste sessie gehad en heb afgelopen week 2 toetsen gehad. Toetsen waarvoor ik normaal nauwelijks een voldoende voor haalde. Toch heb ik nu bijna een 10 gehaald en een 7,5 ong. Ik denk echt dat het me heeft geholpen. Nu nog afwachten of het ook zo gaat in de les maar ik denk het wel. Ik ben heel blij dat ik nu niet meer bang ben om een toets te maken. Dus dankjewel voor de hulp! Groetjes Nathalie!"


Onze behandelmethode

Wij gebruiken een 3 stappen plan bij kinderen. Elke stap is maximaal 2 sessies. 

Tijdens dit proces, kijken we altijd naar de progressie van het kind.

Het is niet ongebruikelijk dat een klacht vaak al na 2 sessies is opgelost. 

Elk kind is anders, en elk probleem is anders.

Het stappenplan is in het leven geroepen om simpelweg meer duidelijkheid te verschaffen in de aanpak. Het doel is om u en uw kind zo snel mogelijk te helpen! 

De 3 stappen

Stap 1 staat in het teken van het kennismaken met de therapeut en de behandelmethode. Ook gaan we meteen aan de slag met het kind. De bedoeling van stap 1 is om negatieve overtuigingen, ervaringen of beelden los te laten. Na deze eerste afspraak volgt een vervolgafspraak binnen 2 weken. Ook worden er oefeningen aan het kind geleerd, die hij of zij kan toepassen in de thuissituatie. 

 


Bij stap 2 gaan we eerst evalueren. Na de evaluatie van de periode na de eerste afspraak gaan we verdiepen. De focus ligt nu meer op de positieve verandering. Van deze verandering gaan we een gewoonte maken. We gaan in deze stap het nieuwe positieve gevoel blijvend maken. Na deze afspraak krijgt het kind oefeningen mee om dat goede gevoel vast te houden en op te roepen. 

 


De laatste stap staat in het teken van groei. Hoogstwaarschijnlijk, afhankelijk van het issue, is uw kind klachtvrij.

Toch is een herhaling vaak beter om een gevoel permanent te maken. Zo wordt het gevoel eigen, en zal het ook meegaan in de rest van zijn of haar leven. 


In de praktijk

Sessies met kinderen duren over het algemeen niet heel lang. En dat is een bewuste keuze. We hebben een bepaalde concentratie nodig tijdens een sessie, en die is bij kinderen nu eenmaal korter aanwezig dan bij een volwassen persoon.

 

Een sessie zal dan ook nooit langer duren dan 45 minuten.

Mooi voorbeeld hypnose sessie bij een kind

Hieronder een kort filmpje, waarbij u een indruk krijgt over een sessie met kinderen.

Naast het feit dat hypnose toepasbaar is bij verschillende issues, vinden kinderen het ook nog eens leuk om te doen! Spelenderwijs lossen ze hun probleem op.Belangrijk!

Wilt u een afspraak maken voor uw kind, dan is het belangrijk om er zeker van te zijn dat uw kind gemotiveerd is om het probleem op te lossen. Als u zelf last heeft van de gedragingen van uw kind, maar het kind ervaart het zelf niet als probleem, dan heeft hypnotherapie in de regel niet zo veel zin


Book an appointment with jeroen using Setmore

Wilt u meer informatie?

Heeft u het gevoel dat hypnotherapie iets voor u en uw kind kan betekenen, of heeft u via de kinderarts, een kennis , vriend(in) of familielid te horen gekregen dat hypnotherapie werkt?  Neem dan, geheel vrijblijvend, contact met ons op. Dit kan per mail of telefonisch. Wij leggen graag uit hoe en wat we voor u en uw kind kunnen betekenen.